Feestzanger René is een echte levensgenieter, waarvan het leven als Nederlandse held van het vaderlandse lied één groot feest is

Als de glazen vol gaan, in de kroeg, viert het Hollandse lied van de Nederlandse helden, hoogtij en staan de grondvesten te trillen
28 september 2022
Het nationale publiek, wil graag, uit volle borst meezingen, met het Hollandse lied  van de Nederlandse helden van het vaderlandse lied
30 september 2022

Feestzanger René is een echte levensgenieter, waarvan het leven als Nederlandse held van het vaderlandse lied één groot feest is

Met de nieuwe singel: Ode aan de vrije radio, weet René, zendpiraten in het zonnetje en als geen ander, dat het Nederlandse lied met een knipoog, de feestzanger bevangen heeft en dit niet meer los kan laten.

Bij elk optreden, met het Nederlandse lied, als gouden vertrekpunt van feestzanger René, staan de grondvesten te trillen, wordt er geproost op het leven met fantastische fles of een meter bier.

Als het mooie Hollandse lied, van een geinige glazenwasser, après-ski leraar of een stel malloten, vol passie en vuur door de boxen giert, het nationale publiek zich heppie de peppie of een toffe pik voelt, dan is het een geslaagde avond voor René.

Nu de zomerse sferen verdwenen zijn en de herfst zich inmiddels aangekondigd heeft moeten de heupen weer zwieren en zwaaien, de kontjes weer draaien, de handen weer hoog en luidkeels meegezongen worden in de kroegen en tenten, waar zelfs Linda niet kan blijven stil staan om het Nederlandse lied op handen te dragen.

Hoe is de nieuwe singel “Ode aan de vrije radio” bij feestzanger René tot stand gekomen.

Al vele jaren is William ten Kate de vaste cameraman van Feestzanger René. In 2021 maakten ze een rondje lang diverse radiostations in België, wat overigens veel positieve reacties opleverde.

Tijdens deze trip kwam William met het geweldige idee om een ode te brengen aan de jongens van de vrije radio en de zendpiraten. Onlangs is dat concept uitgewerkt en op 1 oktober 2022 wordt de single “Ode aan de vrije radio” gelanceerd.

Volgens René, weerklinkt het spreekwoord “van je vrienden moet je het hebben”, wat van toepassing is, op dit muzikale project.

De feestzanger kan dan ook maar, één iemand bedenken in de muziekwereld, die hierover een lied kan maken, dat is Andy de Witt.

Andy vond het een enorme uitdaging, maar heeft zijn krachten bijeengeraapt  en heeft werkelijk een fantastische tekst geschreven en het geheel gecomponeerd.

De vrije radio’s en piratenzenders worden als het ware in het zonnetje gezet voor de aandacht die ze schenken aan de Nederlandse en Vlaamse artiesten.

Zelf is René ook DJ bij Radio Zwetsbal en ik weet dat dit soort initiatieven altijd gewaardeerd worden.

Uiteraard is feestzanger René samen met William op pad gegaan voor de clipopname, die vanaf 1 oktober te bewonderen en te streamen is.

Comments are closed.