Het Gronings frietmeisje, Bernardine Waterloo, een parel uit Groningen vergeet niet te leven, maar lanceert na twaalf jaar een nieuwe singel

Ook in de aanloop naar de donkere dagen voor kerst, weten de Nederlandse helden van het vaderlandse lied de hilarische Waterloos ook te vinden
14 december 2018
Het is weer bijna kerstmis, de Nationale heden van het Nederlandse lied laten de glazen klinken
17 december 2018

Het Gronings frietmeisje, Bernardine Waterloo, een parel uit Groningen vergeet niet te leven, maar lanceert na twaalf jaar een nieuwe singel

Bij Bernardine Waterloo zit muziek in de genen. Het ‘Groningse Frietmeisje’ scoorde diverse hits in binnen- en buitenland tot het moederschap zich aandiende.

De goedlachse Groningse aarzelde geen moment en heeft de microfoon aan de wilgen gehangen, Inmiddels twaalf jaar terug.

De liefde voor de muziek is blijven bestaan. Tot op een avond onverwachts de telefoon ging en Bernardine werd geattendeerd op een bijzonder lied. Het resulteerde in een remake van ‘Milano’. Een single die door de Nederlandstalige radiozenders hartstochtelijk is omarmd. “Het is mijn dochter geweest, die mij het laatste zetje gaf”, vertelt Bernardine.

“Mam, zingen is je lust en je leven, zei ze. Ze heeft gelijk. Er gaat geen dag voorbij waarop ik niet zing. Thuis, in de frietkraam op de markt, in de auto. Ik hou van het Nederlandse lied.” Met haar nieuwe single ‘Vergeten te leven’ heeft de Groningse een gegarandeerde hit op zak.

Een lied dat klinkt als een verhaal en de toehoorder uitnodigt het leven te vieren. “Je familie en vrienden zijn kostbaarder dan een succesvolle carrière”, vervolgt Bernardine. “Het past als een warme jas.”

De begeleidende videoclip, opgenomen rond het Noorderplantsoen en het Groningse café Cheers, oogt als een speelfilm. Geregisseerd en op onnavolgbare wijze in beeld gebracht door cameraman Frank Swenne.

De cameraman is onder meer betrokken geweest bij succesvolle programma’s als “Chantal blijft slapen’ en ‘Binnenstebuiten’ en de totstandkoming van spraakmakende documentaires als ‘De val van Londen’, ‘Totilas’ en ‘De Sprinters’. Zijn clips onderscheiden zich door het filmische karakter en weet de nieuwe singel ‘Vergeten te leven’ een visueel,  juweeltje te produceren.

Een opmerkelijke hoofdrol is weggelegd voor Bernardine’s schoonvader Willy Waterloo. “Acteren was niet nodig. bij de nieuwe singel ‘Vergeten te leven’ is het leven”, aldus de nuchtere Groninger. Hij heeft gelijk. De single heeft alles in zich. Van een bulderende lach tot een stille traan.” Het is een droom die uitkomt.

Het succes lacht Bernadine Waterloo, na jaren uit de schijnwerpers, opnieuw onmiskenbaar toe. Met ‘Vergeten te leven’ heeft de Groningse opnieuw een klinkende hit in handen en een dijk van een clip. Alle ingrediënten voor een nieuwe veelbelovende carrière: Volwassener, overtuigender en bovenal goudeerlijk. Bernardine is terug! Alle reden voor een feestje…. 

Comments are closed.